LEGO WeDo

lego

LEGO WeDO heeft constructiesets, waarmee je eenvoudige LEGO modellen kan bouwen. Deze legomodellen kan je aan de hand van een computer programmeren. De sets die worden aangeboden door LEGO Education WeDo platform zijn geschikt voor basisschoolkinderen van 7 tot 11 jaar.

lego wedo

Zo’n set, ziet eruit als op de afbeelding. Er zitten meer dan 150 onderdelen in waar de leerlingen zelf mee aan de slag mogen gaan. Zo’n pakket kost echter €120,06. Dit is geen kleine som, maar ik vind het zeker de moeite waard. De leerlingen kunnen er zoveel verschillende dingen mee maken, dat ze er oneindig lang mee kunnen experimenteren.

Via een creatie leren de kinderen met de computer hun ontwerp te besturen. Om je ontwerp te kunnen programmeren heb je de LEGO education WeDo Software Versie 1.0 nodig. Deze software registreert automatisch de aanwezigheid van motoren en sensoren op het model. Op deze Cd-rom vind je ook een digitale startgids met eenvoudige bouwtips en voorbeelden van programmering. Dit allemaal heeft een kostenplaatje van €58,80.

Voor kinderen die dit nog nooit gedaan hebben, of even geen inspiratie hebben, zijn er de opdrachtenkaarten. Bij deze opdrachtenkaarten, vind je stap voor stap wat je moet doen om een ontwerp te bekomen. Dit is heel handig om leerlingen zelfstandig stap voor stap aan het werk te zetten.

Wil je dit alles liever niet kopen, maar wil je je kind dit toch eens laten doen. Dan kan je terecht bij het Fyxxilab. Zij geven namelijk opleidingen aan kinderen rond LEGO WeDo. Het enige waarover je moet beschikken om hieraan deel te nemen is basiskennis van computergebruik. Dit kost je €15 per persoon voor een namiddag. In deze prijs zit ook een drankje inbegrepen die de kinderen tijdens de pauze kunnen nuttigen.

Plaats een reactie