Fyxxi

vragen kleinHeb je ooit al gehoord van Fixxilab? Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Daarom ben ik wat uitleg gaan zoeken rond Fixxilab.

Fixxi is een initiatief van EduCentrum. Het heeft een lab waar kinderen spelenderwijs met technologie en wetenschap in contact komen. Het ondersteunt scholen met workshops voor leerlingen. Ook andere evenementen als verjaardagsfeestjes, teambuilding en een ouderavond worden er georganiseerd.

Fixxi organiseert op woensdagnamiddag themanamiddagen. Hierbij wordt een bepaald thema zoals bijvoorbeeld lego uitgewerkt. Om hieraan deel te nemen kan je je op voorhand online inschrijven.

fyxxilab

Het Fixxilab is een klaslokaal waar je professionele begeleiding krijgt. Het is ingericht met flexibel klasmeubilair. Het lab is bedoelt voor leerlingen uit de derde kleuterklas, het lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs. Samen met de leerlingen gaan de begeleiders ondernemend aan de slag met de verschillende tools. Handig is dat je er elke dag tijdens de schoolweek terecht kan voor een workshop van een halve of een hele dag.

Bij elke tool (app) die gegeven wordt, worden er lessen aangeboden. Hierbij komt er een stappenplan over de werking van de tool aan bod. Maar ook een uitdaging voor de kinderen om ondernemend met de tool aan de slag te gaan wordt gegeven.

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief.

Plaats een reactie